Start nieuwe werkjaar

Beste ouders, beste leerlingen,

Zaterdag is het eindelijk zover en gaan de lessen voor een groot deel van de klassen opnieuw van start.

Om alles vlot te laten verlopen kort even de belangrijkste afspraken.

  1. Kom op tijd! Kom de eerste les(sen) liefst iets vroeger zodat je niet voor verrassingen komt te staan en geen lestijd verliest.
  2. De lokalenverdeling zal geprojecteerd worden in de centrale hal. Kom binnen langs de bruine poort en ga de eerste deur rechts binnen.
  3. Ouders mogen tot aan het lokaal meelopen om hun zoon/dochter af te zetten. Indien u tijdens de instrumentles blijft wachten op uw zoon/dochter, dan kan u dat in de gang doen. We vragen om niet mee binnen te gaan in het lokaal.
  4. Instrumentlessen starten stipt op het afgesproken uur en eindigen ook stipt zodat de volgende leerling aan zijn/haar les kan beginnen. Je spreekt zelf af met de lesgever of je vooraf al binnen mag komen of buiten op gang wacht.

NIEUW: Wachttijden overbruggen

Vele van onze klassen waren dit jaar in een recordtijd volzet. We hebben ons best gedaan om alle lessen voor iedereen zoveel mogelijk te laten aansluiten, maar de puzzel viel dit jaar zeer moeilijk.

Sommige oudere leerlingen moeten soms wat wachttijd overbruggen.

We begrijpen dat het in de winter niet altijd even aangenaam is om te moeten wachten in de gangen. Om die reden is het dit jaar toegestaan om indien gewenst de wachttijd te overbruggen in het lokaal waar Marlies en/of Pieter zitten van 9-13 uur. Dat zal het tweede lokaal zijn op het bovenste verdiep.

Het is niet de bedoeling dat dit een oefenruimte/praatcafé wordt. In dat lokaal kan je in alle rust iets lezen of op de smartphone/tablet/laptop wat werk verrichten. Voor minder rustige activiteiten is de speelplaats de aangewezen plaats.

Afpraken rond afwezigheden

Leerling

Kan jij als leerling een les niet bijwonen, dan verwittig je rechtstreeks je lesgever. Doe dit bij voorkeur via een Muziko bericht. Een last minute afwezigheid (ziekte) doe je bij voorkeur via telefoon of sms. Het telefoonnummer van je lesgever vind je door op zijn/haar naam te klikken bij een willekeurig Muziko bericht van je lesgever.

Afwezigheden door leerlingen worden niet ingehaald door de lesgever.

Lesgever

De leskalender vind je op www.jma-allegro.be/kalender . Deze kalender is in beweging en kan gedurende het werkjaar worden aangepast. Controleer dus wekelijks de kalender.

Een afwezigheid zal de lesgever altijd via een Muziko bericht melden. Als de afwezigheid onverwacht en last-minute is, dan zal hij/zij ook via SMS of telefoon verwittigen.

Naast de melding van de lesgever zelf, publiceren wij zo goed mogelijk alle afwezigheden op de kalender van de website en via onze facebookpagina ( https://www.facebook.com/jmaallegro ).

Bij instrumentlessen en zang, wordt een afwezigheid van de lesgever altijd ingehaald zodanig dat er tegen het einde van het werkjaar 28 ingerichte lesmomenten zijn.

Bij klassikale lessen (notenleer) zal in sommige gevallen een vervanglesgever les geven of kan een lesmoment volledig geschrapt worden.

Met vriendelijke groeten,
Marlies Vereecke en Pieter Dejaeger

Verantwoordelijken JMA Allegro

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.