Steun Oekraïne

Beste ouders, beste leerlingen,

In normale omstandigheden proberen we ‘niet schoolgerellateerde’ berichten via deze website te vermijden. Eénmalig maken we hier graag een uitzondering op.

De situatie in Oekraïne wordt er niet beter op, elke dag moeten meer mensen vluchten en elke dag komen meer Oekraïense ouders en kinderen toe in België. Deze situatie raakt iedereen. Ook op onze school werken 2 lesgevers die nauwe banden hebben met Oekraïne. Hetzij via een familiale band, hetzij omdat ze zelf afkomstig zijn uit Oekraïne. Ook voor hen is deze situatie niet gemakkelijk.

Overheden en mensen doen hun uiterste best om de opvang zo optimaal mogelijk te maken, maar daarvoor zijn middelen nodig.

Daarom maak ik graag reclame voor een Benefiet op 7 mei in Brugge waar iedereen welkom is om zijn/haar steun te betuigen. Het is een initiatief van de Brugse kalligraaf Brody Neuenschwander en ikzelf sponsor die avond de IT materialen en de technische ondersteuning.

Het kunstproject ‘A Brush with Silence’ houdt in dat 15 kalligrafen live teksten van vrede en verbondenheid schrijven. Dit in alle mogelijke talen en geschriften. Daarnaast zullen nog eens 9 kalligrafen van over de hele wereld (waarvan 2 uit Oekraïne zelf) meeschrijven online via een Zoom verbinding. Het hele gebeuren vindt plaats in volledige stilte in de Sint-Godelieve abdij in Brugge (Boeveriestraat). Het publiek kan binnen (vrije ingang tussen 18 en 21 uur) om de kalligrafen aan het werk te zien. Er wordt een vrije bijdrage gevraagd aan de ingang.

Daarnaast wordt dit event ook via een livestream aangeboden over de hele wereld. Iedereen kan via www.brushwithsilence.com het gebeuren volgen en ook een donatie maken via de site.

De opbrengst gaat naar de vluchtelingen in Brugge. Er zal een computerlokaal worden ingericht om de vluchtelingen contact te laten houden met vrienden en familie, maar ook om de kinderen online les te laten volgen vanuit Oekraïne.

Hieronder vinden jullie de poster. Dit bericht mogen jullie uiteraard verspreiden!

Met dank.

Vriendelijke groeten,
Pieter Dejaeger

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.