Een jaar van aanpassen en onszelf heruitvinden…..

Het einde van het kalenderjaar nadert snel. De laatste les van 2021 gaat door op zaterdag 18 december.

We kunnen alvast spreken van alweer een bijzonder jaar. Waar we in september nog vol verwachting waren dat werkjaar 2021-2022 terug een normaal jaar zou worden, haalde de realiteit ons snel in.

Geen collectieve sluiting dit jaar (Oef!), maar het werd een werkjaar waarin we onszelf toch een beetje moesten heruitvinden. We moeten constant bijsturen door de altijd maar veranderende regels, waar niemand op den duur nog door het bos de bomen ziet.

Maar we zijn al lang blij dat de school gewoon kan openblijven!

Omdat vele leerlingen preventief in quarantaine moeten door risicocontacten of besmettingen thuis, zijn er elke week wel een aantal afwezigen. Sinds de herfstvakantie was het voor de leerlingen van Notenatelier 1 dan ook mogelijk om in geval van quarantaine de les thuis mee te volgen. Omdat we de situatie niet snel zien veranderen zetten wij de online mogelijkheden verder de komende week en ook de rest van het werkjaar. We breiden het ook uit naar alle klassikale lessen (Notenatelier 1,2,3 en volwassenen).

Concreet vragen wij dat ouders/leerlingen van die klassen ten laatste tegen de vrijdag 21 uur van die week laten weten als ze online willen volgen. Is er melding, dan voorzien we voor die klas een laptop en bordcamera. Via het digitale platform ‘Muziko’ vind je de deelnamelink van de les. Horen wij niets, dan wordt er geen livestream voorzien.

Speciaal dank aan Jave Verhuur voor het kosteloos beschikbaar stellen van de laptops en camera’s!

De individuele lessen instrument of zang kunnen mogelijk ook online gevolgd worden in geval van quarantaine. In elke klas kunnen we internet voorzien. Raadpleeg vooraf je lesgever, want niet alle instrumentlessen zijn makkelijk online te geven.

We bedanken ook graag onze lesgevers die zich nu al het derde werkjaar op rij super flexibel moeten opstellen! Dankjewel!

Onze jongste muzikanten moeten sinds vorige week nu ook een mondmasker dragen in de klas en dit ook tijdens de les. Hopelijk van korte duur, maar ze deden het alvast heel goed. Dank ook aan alle ouders om deze maatregel zo goed op te volgen! Enkele sfeerbeelden uit Notenatelier 1 en 2.

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.