Beste ouders, beste leerlingen,

Komende zaterdag gaan de lessen opnieuw van start. U raadt het al, dit zal zijn in de vorm zoals het de voorbije maanden was.

We moeten er ook geen doekjes rond winden, na het laatste overlegcomité rekenen we er niet meer op dat we dit werkjaar nog een normale werking zullen kunnen hebben. Alle leerlingen ouder dan 13 zullen hoogstwaarschijnlijk niet meer ter plaatse les kunnen volgen dit werkjaar.

Wij hebben de voorbije maanden alles uit de kast gehaald om op diverse politieke niveaus aandacht te vragen voor de oneerlijke situatie waarin ons JMA zich bevindt tegenover het DKO en commerciële muziekscholen. We hadden zelfs wat hoop toen ze ons op het kabinet van Minister Dalle bevestigden dat het lokale bestuur (Stad Brugge) onze activiteiten mocht gelijkstellen met die van het DKO of commerciële muziekscholen. Andere steden pasten hier een mouw aan. Helaas werd deze vraag om onduidelijke redenen telkens geweigerd door Stad Brugge. Het is een situatie waar niemand politiek kan bij winnen, dus staan wij hier machteloos tegenover.

We kunnen enkel positief naar de toekomst kijken en gaan er van uit dat het komende werkjaar terug normaal zal verlopen.

In de paasvakantie hebben we dan ook het aanbod voor werkjaar 2021-2022 online gezet. Ga alvast eens kijken op www.jma-allegro.be .

De inschrijvingen voor wie nu al les volgt gaan van start op 15 mei vanaf 9 uur. Zoals altijd krijgen jullie 1 weekje eerder de kans om in te schrijven zodat elke leerling zeker een plaats heeft. Vanaf 22 mei kan iedereen inschrijven en kunnen we geen plaatsen meer garanderen. De inschrijvingen worden verwerkt in volgorde van ontvangst.

De eerstejaars notenleer zullen begin mei nog een uitgebreide uitleg krijgen over de instrumenten zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken.

Tot zaterdag op school of online!

Vriendelijke groeten,
Marlies & Pieter

Verantwoordelijken JMA Allegro

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.