Beste ouders, beste leerlingen.

Maandag was er nogal wat verwarrende communicatie in verband met de activiteiten voor -12 jarigen. De gouverneur van West-Vlaanderen besliste ‘plots’ alle activiteiten te schrappen voor -12 jarigen. Gelukkig werd hij een uurtje later teruggefloten door zijn partij en de bevoegde ministers.

Zonder tegenbericht blijft alles dus gewoon zoals het nu is en kan iedereen geboren in 2008 of jonger, gewoon naar de les komen zaterdag!

Maar toch vragen we aandachtig te blijven en sowieso vrijdagavond of zaterdagmorgen je Muziko berichten te bekijken. Er staat namelijk vrijdag nog een federale ministerraad gepland en zoals we uit het verleden weten kunnen de kaarten heel snel anders liggen. Wij zullen enkel communiceren mochten er nog zaken wijzigen. Hoort u ons niet meer, dan blijft alles zoals gepland doorgaan.

Voor de +12 jarigen (2007 of ouder) hebben we helaas geen perspectief voor de nabije toekomst.
Onze aanvraag om gelijk behandeld te worden als het DKO en de commerciële muziekscholen is helaas afgewezen. Ze erkennen wel dat deze regel weinig steek houdt, maar kunnen er blijkbaar niets aan doen.
Ter info voegen we een deel van de communicatie van de schepen toe. Om privacy redenen zijn enkele zaken eruit gelaten.

Vriendelijke groeten,
Marlies Vereecke & Pieter Dejaeger

Verantwoordelijken JMA Allegro

—————– Mail schepen

Beste,

De jeugddienst heeft jullie vraag om 1 op 1 lessen voor +12 jarigen te laten doorgaan nogmaals en met aandrang voorgelegd aan het CCGEM, voluit het Gemeentelijke Coördinatiecomité, is de crisiscel van de gemeente. Dit comité komt bij elkaar onder leiding van de burgemeester en de noodplanningscoördinator Tom Dewaele.

Het besluit is jammer genoeg opnieuw negatief. Er is volgens hen geen wettelijke basis om op jullie vraag te kunnen in gaan. Er mogen dus geen muzieklessen, in kleine groepjes of individueel, georganiseerd worden voor +12 jarigen door erkende jeugdmuziekateliers. Voor de duidelijkheid een bedrijf zoals ****************** of een onderwijsinstelling zoals het Conservatorium kunnen dit wel organiseren. Rechtlijnig is deze situatie (qua invulling van de activiteit) niet maar de regels zijn wat ze zijn. ************************************************************************

Samen met de jeugddienst blijf ik me ondertussen verder inzetten om snel perspectief te hebben voor de +12 jarigen.

Nog vragen of meer info nodig? Geef me een seintje.

Met vriendelijke groeten,
Mathijs Goderis

Schepen van jeugd, preventie en dierenwelzijn

Hoogstraat 9 , b-8000 brugge

t 050 44 81 17

m 0498 12 33 88

schepen.goderis@brugge.be

www.brugge.be

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.