Voorbereidingen naar een veilig werkjaar

Voor alle klassen zit het werkjaar er op en iedereen mag nu genieten van een welverdiende vakantie.

Wij zijn intussen in volle voorbereiding van het nieuwe werkjaar, want ook 2020-2021 zal hoogst waarschijnlijk iets anders verlopen dan we gewoon zijn. Eén ding is zeker, het houdt ons niet tegen om met volle moed te werken tot een leuk en vooral veilig werkjaar.

In de toekomst kijken kunnen we niet, maar net zoals het in de reguliere scholen de bedoeling is om zo veel mogelijk de lessen te laten doorgaan, is het ook onze bedoeling om mits wat aanpassingen, het hele werkjaar uit te doen.

Veel van onze lessen zijn dan ook één op één, wat het afstand houden makkelijker maakt. En voor de klassikale lessen houden we ook bij de planning reeds rekening met voldoende afstandsmogelijkheden.

Tegen de start van het werkjaar in september zullen we een plan opstellen, waar we iedereen in detail zullen laten weten hoe we een veilig 2020-2021 aanpakken op de school. Handen wassen/ontsmetten zal daar een belangrijke rol in spelen.

Ook de veiligheid van onze lesgevers speelt een belangrijke rol. We hebben alvast voor elke lesgever een mondmasker voorzien in de stijl van onze school!

Een voorbereid man/vrouw is er twee waard

In het begin van de coronacrisis was het een ware zoektocht voor elke instantie om de nodige hygiëne middelen te vinden. Dit door een grote stormloop. Om die reden zijn wij nu alvast voorbereid en hebben we een mooie voorraad ontsmettingsmiddelen en desinfectiemiddelen voorzien. We willen hier niet in het minst een dankwoordje richten aan Stad Brugge en de Jeugddienst van Brugge die ons grotendeels de nodige hygiënemiddelen hebben bezorgd. We mogen blij en dankbaar zijn voor deze mooie actie. Wij vullen uiteraard aan waar nodig om het hele werkjaar voldoende middelen te hebben. Dankzij de actie van de Stad hoeven wij ook niets extra aan te rekenen aan de leerlingen.

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.