Nieuwe werkjaar en verdere verloop

Beste ouders,
Beste leerlingen,

Inschrijvingen werkjaar 2020-2021

Voor wie nu reeds les volgt starten de inschrijvingen voor het nieuwe werkjaar op 16 mei 2020 vanaf 9.00 uur. Een weekje later op 23 mei kunnen ook nieuwe leerlingen inschrijven. Zoals elk jaar raden wij aan om zeker gebruik te maken van deze eerste inschrijfperiode. De plaatsen bij de instrumentlessen zijn beperkt en wij behandelen de inschrijvingen in volgorde van aanmelding.

Inschrijven kan enkel via Muziko. Vanaf 9 uur op 16 mei kun je inloggen met je huidige Muziko profiel (geen nieuw profiel aanmaken!). Ga naar ‘Mijn lessen’ en daar zul je onder de lessen die je nu volgt ook de verschillende cursussen vinden waarvoor je kan inschrijven. Meld je aan voor elke cursus afzonderlijk!

Nieuwe leerlingen maken wel een nieuw profiel aan en kunnen inschrijven vanaf 23 mei op dezelfde wijze. Voor nieuwe leerlingen is er ook een handleiding op onze inschrijfpagina.

We voorzien dit jaar geen inschrijfmoment op de school omwille van de coronaproblematiek.

Het aanbod voor het nieuwe werkjaar kun je nu al bekijken op www.jma-allegro.be/aanbod

Verder verloop van het huidige werkjaar

Een maand geleden waren we nog optimistisch over een mogelijkheid dat er dit werkjaar nog lessen zouden kunnen plaatsvinden op de school zelf, maar de realiteit vandaag maakt duidelijk dat dit niet meer zal kunnen.

We maken dan ook de beslissing dat er dit werkjaar geen lessen meer zullen plaatsvinden op de school.

De digitale lessen blijven WEL gewoon doorlopen. We vulden de kalender aan tot het einde van het werkjaar (zie www.jma-allegro.be/kalender ). Kleine wijzigingen kunnen nog gebeuren indien een lesgever nog ergens een les schrapt.

Voor de notenateliers en de cursus notenleer volwassenen hebben we in samenspraak met de lesgevers beslist dat we geen testen zullen afnemen. Iedereen kan over naar het volgende jaar of slaagt. Let wel, het blijft belangrijk om de digitale lessen te blijven volgen! De leerstof die nu nog digitaal gegeven wordt is nodig om in het volgende jaar mee te kunnen en voor de laatstejaars en volwassenen is de leerstof echt nuttig om vlot verder te kunnen met de instrumentlessen.

De klokkenspellen die gehuurd worden door de leerlingen van notenatelier 1, 2 en 3 moeten dit werkjaar niet ingeleverd worden. Wie verder les volgt kan hetzelfde klokkenspel verder gebruiken volgend werkjaar. Wie stopt of eindigt met notenleer kan het klokkenspel inleveren in september.

Met vriendelijke groeten,
Marlies Vereecke & Pieter Dejaeger

Verantwoordelijken JMA Allegro

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.