Allegro goes digital…

Beste leerlingen,
beste ouders,

Intussen is de kogel door de kerk. Alle lessen gaan vanaf zaterdag 4 april weer van start op een digitale manier dankzij onze super gemotiveerde lesgevers! Niet elke les gaat op dezelfde manier door. Er zijn 3 mogelijk manieren, waarbij rekening wordt gehouden met de technische mogelijkheden bij de lesgevers, maar ook met de mogelijkheden bij het instrument of theorieles.

Op de kalender (www.jma-allegro.be/kalender) hebben we reeds opgenomen welke klassen op welke manier les krijgen. Een groot deel van de lessen gaat live door via het programma ‘Skype’ (SKYPE), een ander deel krijgt instructiefilmpjes doorgestuurd van de lesgever via Muziko (MOV) en nog een andere groep zal zelf opnames en doorsturen naar de lesgever (IMOV).

We geven graag wat meer uitleg per techniek en voor wie het van toepassing is:

Lessen live via Skype (SKYPE)

Gitaar klas A (Maarten Velghe), Gitaar klas B (Arne Van Kershaver), Gitaar klas C + elek (Pieter Supply), Piano klas B (Paul De Conicnk), Piano klas C (Maria Rjabynina), Piano klas D (Rik van Mullem), Saxofoon (Martijn Bogaert), Slagwerk klas B (Brent Delaere), Viool (Liselot Vandamme), Zang klas A (Liesbeth Plasqui), Zang klas B (Arne Gunst), Zang klas C (Chloë Verhulst), Notenatelies 1 (Chloë Verhulst), Notenatelier 3 (Brent Delaere), Notenleer 12+ en volwassenen (Rik Van Mullem)

Werkwijze:
Elke leerling installeert het programma ‘Skype’. Dit programma werkt op elk toestel (laptop, pc, smartphone, tablet). Voor computers kun je het programma downloaden en installeren via https://www.skype.com/nl/ . Voor smarthones en tablets kun je het programma vinden in de Play Store (Android) of in de App Store (Apple).

Ongeveer tussen een half uurtje en 5 minuten voor de eerste les zal je van je lesgever een deelnamelink krijgen via Muziko. Wacht niet tot je een mail in je mailbox krijgt, de notificatiemails hebben soms vertraging. Ga dus zelf naar Muziko en log in op je account. Als je op de link klikt zal je computer/smartphone/tablet vragen om het programma skype te openen. Doe dat en neem deel aan de videochat.

Kom binnen op het uur van je les. Bij de instrumentlessen zal dat dus tussen 9 en 13 uur zijn. De groepslessen starten ook op het normale uur. LET OP: Zet je microfoon UIT bij groepslessen.

Om alles duidelijk te maken hebben we een instructiefilmpje gemaakt.

Deze lessen tellen als lesmoment. Verwittig dus je lesgever als je niet aanwezig zult zijn, zo kunnen ze eventueel leerlingen verplaatsen. Willen de ouders van de jongere leerlingen een handje helpen? Wij begrijpen dat het een inspanning vergt, maar we kozen voor een zo eenvoudig mogelijk systeem.

Dinsdag 31 maart in de namiddag sturen we aan alle klassen al een test deelnamelink door. U kunt dus op dinsdagnamiddag en avond al eens testen of het lukt om een sessie te starten via Skype. Doe de test zeker! Zo zijn er zaterdag geen verrassingen.

Lessen via instructiefilm (MOV)

Slagwerk klas A (Jeroen Bostyn), Notenatelier 2 (Maria Rjabynina)

Jullie krijgen van jullie lesgever via Muziko (of ander kanaal) een filmpje toegestuurd. Elk filmpje telt als een les. Bekijk het filmpje en stuur je vragen via Muziko naar je lesgever. Zij zullen dan zo goed mogelijk helpen. De klas van Jeroen heeft al een eerste filmpje ontvangen. Deze filmpjes komen niet noodzakelijk elke week op zaterdag. De lesgever is vrij te sturen wanneer het past.

Lessen via eigen opnames

Piano klas A (Ruben Lievens)

Jullie krijgen van jullie lesgever opdrachten via Muziko. In de mate van het mogelijk zal gevraagd worden om een opname te maken en te bezorgen aan de lesgever. De lesgever zal zelf communiceren via welke kanalen dit mogelijk is. Dit hoeft niet noodzakelijk op zaterdag.

Wij begrijpen dat al deze methodes een extra inspanning vragen van zowel lesgevers als leerlingen. Van zodra het weer mogelijk is geven wij de voorkeur aan lessen op de school, maar de realiteit zegt dat deze crisis nog niet direct voorbij is, maar dat het einde van het werkjaar wel dichterbij komt. Om die reden schakelen wij dan ook tijdelijk over naar deze methodes.

Voorlopig is de kalender enkel aangepast voor zaterdag 4 april. Na zaterdag gaan we even evalueren met de lesgevers en bekijken we of dezelfde methode wordt aangehouden of als er wordt bijgestuurd. Zijn er vragen, geef gerust een reactie op dit bericht. We willen iedereen helpen. Lukt het niet met Skype, geef een seintje, we helpen graag.

Met vriendelijke groeten,
Marlies Vereecke & Pieter Dejaeger

Verantwoordelijken JMA Allegro

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.