Feest voor Allegro!

In september 1969 ging het allereerste werkjaar van start, werkjaar 1969 – 1970.  Dat betekent dat 2019 – 2010 het 50e werkjaar is.

Een beetje geschiedenis geven we graag via het filmpje uit 1985 van de toenmalige verantwoordelijke

Wij zijn trots, dat na 50 jaar, ons jeugdmuziekatelier nog steeds groeit en bloeit.

De tijdgeest staat niet stil. Hoewel wij nog steeds de waarden van toen dragen, zijn wij in die 50 jaar geëvolueerd en meegegaan met de jeugd en jongeren van nu.

Vandaag kunnen jonge kinderen hier nog steeds terecht voor de basisvorming muziek om daarna door te stromen naar een instrument dat bij hen past.

De zuster spreekt in haar woordje over de enorme groei van aanbod tussen 1970 en 1985, maar anno 2020 kunnen we spreken van explosie van dat aanbod en niet enkel in de muziek.

Dat maakt dat er minder ‘vroege’ roepingen zijn, maar dat we meer en meer jongeren en zelfs volwassenen zien die willen starten met muziek.

Daarom hebben wij sinds enkele jaren ook voor hen een aanbod voorzien in onze muziekschool.

De individuele instrumentlessen blijven ook nu centraal staan. Naast de vaste waarden piano en gitaar, vind je hier ook saxofoon, slagwerk en viool.

En zeker niet te vergeten onze zangklassen, waarvan we dit jaar in allerijl nog een derde groep konden starten. Daar speelt de invloed van muziekprogramma’s als ‘The Voice’ en ‘Got Talent’ zeker een rol in.

Op dit moment hebben wij zo’n 165 leerlingen verdeeld over een 18 klassen en daar zijn wij best trots op.

Het 50-jarig bestaan vierden we met een aperitiefconcert op 16 februari 2020.
Bekijk alle foto’s in het fotoalbum.

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.