allegro    
Slider01
Slider02
Slider03
Slider04
Slider05

Werking


Visie

NotenatelierIn een jeugdmuziekatelier staat de leerling centraal en worden de muzieklessen gegeven op maat en naar de interesse van de leerlingen.
Een jeugdmuziekatelier of kortweg JMA staat open voor iedereen die graag noten wil leren en/of een instrument wil leren bespelen.

Om het JMA voor iedereen toegankelijk te maken streven wij er naar om de prijs van onze curssen zo laag mogelijk en dus betaalbaar te houden.
Een opdracht die niet altijd eenvoudig is in tijden van besparing en verminderde externe steun.
Toch slagen wij op dit moment in deze opdracht zonder in te boeten op kwaliteit en mogelijkheden.

In ons Jeugdmuziekatelier kan je 3 jaar notenleer volgen, waarbij je de basis kijgt om verder te raken met je instrument.
Toch is niet voor alle instrumentlessen nodig om eerst 1 jaar notenleer te volgen, want een aantal instrumenten kan je ook al doende beginnen leren.
Bij andere instrumenten moet je minimum 1 jaar notenleer volgen of een half jaar van de snelcursus. De reden hiervoor is dat wij ervan overtuigd zijn dat je bij die instrumenten eerst een aantal beginselen moet kennen om vlot te kunnen beginnen.

Zowel de instrumentlessen als de notenleerlessen worden zo praktisch mogelijk aangepakt. Zo wordt de notenleer afgewisseld met muziektechnieken en zang.
In de instrumentlessen vertrekken wij vanuit de interesse van de leerlingen. Een leerling kan zelf aangeven wat hij/zij wil leren en de lesgever geeft uiteraard de nodige input.

Onze monitoren hebben allemaal een degelijke muzikale achtergrond en zij willen hun muziekmicrobe graag verspreiden.

Hoewel onze werking in de eerste plaats op kinderen en jongeren is gericht, staan wij ook open voor volwassenen die een opfrissing nodig hebben of gewoon van nul willen beginnen.

Bovenal moet een instrument leren leuk en ontspannend blijven en daar willen wij ons als jeugdmuziekatelier in onderscheiden tegenover klassieke muziekscholen. Bij ons leer je precies wat je zelf wil kunnen, geen verplichte extra vakken of dikken blokken theorie.

Jaarplanning

Het werkjaar start op de derde zaterdag van september en eindigt in mei of juni afhankelijk van het aantal gegeven lessen..

Bij zowel de notenateliers, zang als instrument worden 28 lessen gegeven verspreid over het werkjaar.

De planning van de notenateliers vind je terug op de jaarplanning.
Hou altijd de kalender op deze website in het oog en raadpleeg regelmatig uw berichten in Scambio zodat u op de hoogte bent van afwezigheden.

De lessen instrument worden gepland door en met de monitor. Tijdens de herfst- en krokusvakantie kunnen de lessen instrument blijven doorlopen (in afspraak met de monitor). Tijdens de kerst- en de paasvakantie is er enkel les de eerste zaterdag van de vakantie. De andere weekends is JMA Allegro gesloten.

NotenatelierToegang tot de school

Leerlingen van JMA Allegro hebben enkel toegang tot de school tijdens de werking van JMA Allegro.
Op andere momenten is er geen toegang.
Ben je iets vergeten, liet je iets liggen in een klas, neem dan contact op met de hoofdverantwoordelijke en we zoeken samen naar een oplossing.

Gebruik lokalen

Wij huren lokalen in een basisschool. Dit vraagt een respectvolle omgang met al het materiaal dat in de school aanwezig is.
Je komt de school binnen via de grote houten poort. Op de speelplaats kan je je fiets stallen.
Als je wenst te spelen met een voetbal tijdens de pauze dan kan dat als je de bal van thuis meebrengt. In samenspraak met de school wordt niet langer toegestaan materiaal van de school te gebruiken.

In de lokalen maak je enkel gebruik van je eigen materiaal.
Alle materiaal in de banken behoort tot de leerlingen van de basisschool.

Afwezigheden

Als je ziek bent of niet kunt komen naar de les, dan verwittig je de monitor tijdig op voorhand. Een gemiste les wordt later niet door de monitor ingehaald.

Je contacteert je monitor bij voorkeur via telefoon of via het digitale leerplatform 'Scambio'.
De contactgegevens van je monitor vind je onder 'contact' in het menu van deze website.

In geval van nood of overmacht kunt u ook steeds de verantwoordelijke contacteren op het nummer 0485 11 26 54.

Verzekering

Elke leerling is op de weg van en naar onze werking verzekerd. Ook tijdens de les en pauze is de leerling verzekerd.

Wanneer iets voorvalt voor, tijdens of na de lessen op weg naar huis, gelieve zo snel mogelijk contact op te nemen met de hoofdverantwoordelijke.
Hoe sneller wij het dossier in orde kunnen brengen, hoe sneller het voor u geregeld zal zijn.
         
 
Over Allegro
Werking
Ligging
Geschiedenis
Kalender
Vacatures
Aanbod
Notenateliers
Noten 12+ en volwassenen
Viool
Saxofoon
Gitaar
Gitaar (akkoorden)
Elektrische gitaar
Slagwerk
Piano
Zang
Totaaloverzicht
Huur / Koop
Verhuur leerlingen
Verhuur aan derden
Verkoop
In beeld
Contact
Algemeen
Lesgevers
Handleidingen
Allegro
Algemene contactgegevens
Jeugdmuziekatelier Allegro
Muziekschool Sint-Kruis BruggeTel: +32 485 112 654
Adresgegevens op contactpagina